Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



fredag 13 maj 2011

Chigaco Swing Dance Studio

Den 1 maj blev jag och min sambo inbjudna att följa med en man till Chicago i Stockholm för att titta på när han tränade Lindy Hop. Tanken var att vi också skulle bli inspirerade och börja ta lektioner. Vi har länge varit sugna på att börja att dansa men tyvärr finns det ingen som ger lektioner här i Nyköping, vilket är otroligt synd. Det vore så roligt att lära sig dansa så att vi när vi far iväg på olika nostalgifestivaler kunde dansa loss till de coola swing rytmerna :).

Innan vi åkte upp till Stockholm mötte vi upp vår vän straxt utanför Nyköping i hans verkstad. Han rensade undan på golvet i verkstaden, satte på datorn, letade upp passande musik och drog sedan överraskande igång en privatlektion i Lindy Hop. Han lärde ut grundstegen och det även om det var lite svårt i början så var det fantastiskt roligt. Vi höll på och dansade i ungefär en timme och sedan for vi iväg mot Chicago. Kan säga att danslektionen var väldigt uppskattad, både hos mig, Benny och vår lilla prinsessa som var med oss :).

Chigaco var något mindre än jag hade föreställt mig men den hade en otrolig atmosfär och erbjöd en tidsenlig miljö.

Medan vi tittade på när vår vän hade sin lektion satt vi och stampade takten och drack lite kaffe.

Vacker café/bardisk.

Det var väldigt roligt att vår vän lärt oss grundstegen för då kunde vi hänga med lite när de andra lärde sig nya mer avancerade steg. När vi kom hem tränade vi tillsammans :). Det tog ett tag men nu kan jag iallafall grundstegen vilket är enormt kul för då kan jag ju iallafall dansa lite. Benny tragglar fortfarande men han är envis så snart sitter det nog hos honom också. Vi vill gärna gå en kurs men just nu är det så mycket annat att det får vänta ett tag, tyvärr. Så länge får vi träna i vardagsrummet :). Om ni vill lyssna på Lindy Hop musik på Spotify så kan ni länka er vidare
till Chicago swing dance studio på spotify.

Tack för en fantastisk och lärorik kväll säger vi till vår vän som tog med oss på denna inspirerande dansresa :).


Inga kommentarer: