Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



lördag 18 december 2010

Familjetrivsel.

I samma tidning, veckotidningen Idun, som de skrev om "Bernadotterna är sig lika" fanns denna artikel om familjetrivseln och televisionen. Har inte läst hela artikeln men bara den lilla faktarutan är intressant. I den står bl.a. att bion och bilen drog amerikanen ut ifrån hemmet men att televisonen har återfört dem hem igen. Jag vet inte om det är menat som något positivt eller negativt. En annan intressant sak är att redan när televisionen infördes så insåg man att den var en bra barnvakt men kritiserade att barnprogrammen inte alltid var så bra, precis som idag med andra ord? Har vi inte utvecklats alls kan man ju undra? Sist men inte minst så står det i den lilla faktarutan att televisionen måste accepteras och kultiveras! När jag känner att jag har lite tid över ska jag läsa hela artikeln i lugn och ro :).

Faktarutan.

En fredagskväll på femtiotalet är inte annorlunda än en fredagskväll sextio år senare :)!

1 kommentar:

Clinen sa...

Hahaha, sådana artiklar är spännande att läsa. Skrämmande att så lite har förändrats. Det som har ändrats är att vi har fler kanaler och ännu lättare att stanna hemma vid tv:n istället för att hitta på saker.