Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



lördag 4 december 2010

Äntligen!

Till höger ser ni huset som nu står till mitt förfogande.

Kom precis in igen efter att ha gått runt i det hus där "Fröken Pralin" så småningom ska få växa fram :). Under flera års tid har huset varit bebott av människor som inte har sett vilken potential huset har. Nu är det så gott som tomt i hela huset så när som på några få möbler som vi bar in i ett av rummen medan grannarna fortfarande bodde kvar, straxt innan deras flytt. Jag har gått runt i huset och planerat lite samt placerat ut en del av möblerna. Oh, ni skulle se hur fint det blir och ändå har jag inte gjort så mycket än men möblerna gör sig fantastiskt i rummen och tillsammans med ljuset ifrån de gamla lamporna är mysfaktorn på hög nivå :). Jag ska se till att ta med mig kameran in i morgon så ska ni få se hur det ser ut just nu. På så vis kan ni få följa utvecklingen av "Fröken Pralin", från hur det ser ut nu och hur det färdiga resultatet sedan blir.

Mitt första projekt blir att måla om i ett av rummen, där kassan ska stå, och jag ska också tapetsera om i vardagsrummet, det rum där jag tänkt att kunderna ska få avnjuta en kopp kaffe med dopp. Under alla år som gått så har jag trott att någon förr eller senare skulle göra om i vardagsrummet. Jag förstår inte hur de har kunnat stå ut med ljuslila väggar! Det finns säkert hur mycket fantastiska tapeter som helst men min budget är lite stram så jag får försöka att hitta en tapet som är både snygg och billig! På nätet finns det en del intressanta sidor genom vilka de går att få tag i gamla tapeter ifrån 50-talet men då kostar de en del och ibland går det bara att köpa en rulle. Jag tror att jag får försöka att hitta en tapet som är "nygammal" så att säga, en som påminner om något som skulle kunna vara gammalt? Kanske har någon av er som läser detta tips på vart jag kan få tag i tapeter som skulle kunna passa in i min plan?

Jag har inte skrivit om det tidigare men tyvärr så är det inte bara att sätta igång med all renovering som jag vill, på grund av de senaste grannarnas oaktsamhet. Två veckor innan kontraktet gick ut lämnade de huset för att bo på annat håll, tillfälligt innan de flyttade ut. När de gav sig av sänkte de värmen, eller om de stängde av den helt (det är oklart hur det verkligen gick till) hur det än var så var värmen inte på vilket resulterade i att vattenelementen frös sönder, åtta stycken av dem! Dessvärre var det alla element i den del av huset som "Fröken Pralin" ska hålla till. När skadan upptäcktes var det så kallt i huset att det hängde istappar ifrån elementen samt att det bildats en istapp ifrån avloppet i handfatet och uppåt, helt sanslöst. Ni kan ju gissa hur besviken och ledsen jag var när jag såg hela min dröm försvinna. Åtminstone var det så det kändes. Som tur var så fanns det ingen fukt i golvet men den man som var ute och mätte fukthalten sa att det är först när vädret blir mildare som en eventuellt fuktskada kan komma att visa sig, så vi måste hålla koll på huset framöver. Händelsen blev ett försäkringsärende men vi kan nog knappast vänta oss någon erättning då elementen hade några år på nacken. Rörmokaren påstod dock att elementen inte gått sönder på grund av att de var gamla utan på grund av kylan som blev.

Saker och ting är som det är och jag har insett att det inte är någon mening att gå omkring och vara arg. Istället har jag bestämt mig för att bevisa för att huset har en enorm potential och att min idé om "Fröken Pralin" inte stoppas av några trasiga element :). Medan vi har löst värmeproblemet så håller vi värmen, någorlunda, med hjälp av en gasolkamin.

Läs mer om fortsättningen i kommande inlägg.