Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



lördag 18 september 2010

Café Valand

KONDITORI VALAND

Valand 1967

I samband med att jag, Benny och Lars var på besök i Stockholm inför diverse Burlesk shower tog Lars med oss till ett gammalt fik i 50-tals stil. Inte ett nyöppnat trendigt sådant utan ett som faktiskt valt att inte förändras sedan de öppnade på 50-talet (vet inte när de öppnade men inredningen verkar vara "orginal" sen tidernas begynnelse :). Fiket hade inte mycket att erbjuda när det gällde mat eller fikabröd men ack så nostalgiskt och mysigt det var. På Facebook finns en grupp som heter "Kärleken för Valand" och där finns fler bilder att kika på för den som är intresserad.


Inredningen kring köpdisken samt en vy inåt konditoriets kök.


Bild över serveringen/fikasalen.


Ytterligare en bild över den coola orginalinredningen.

Kan verkligen rekommendera ett besök på detta konditori som ligger på Surbrunnsgatan 48, vid Odenplan. Blev dock lite besviken på att en påtår kostade 8 kr, kanske inte ingick på 50-talet heller? :).

Inga kommentarer: