Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.


måndag 8 november 2010

Detaljer i vårt hem.

Vid något tillfälle vet jag att jag har utlovat att visa upp min leksakssamling. Här kommer några bilder på den. Bilderna är tagna för en tid sedan så samlingen har hunnit utöka något även om det nu var längesen som jag fyndade något till samlingen. Jag tror inte att leksakerna är särskilt värdefulla, det handlar inte om samlarobjekt om jag säger så men det är en liten nostalgisk samling av leksaker som jag själv lekte med när jag var liten samt en del som t.o.m min mamma hade. Hunden i trä som ni ser på den översta hyllan på bilden nedan är nog den äldsta leksaken och kanske den mest värdefulla (utan att egentligen veta det riktiga värdet). När jag var barn så älskade jag John Blund, och det gör jag än idag..."titta kom och titta la la la..." :).
I min leksakssamling finns även en massa gamla spel. Några ser ni i korgstolen på bilden ovan men även på väggen (tappade precis namnet på spelet). Jag har många fler gamla spel och de är faktiskt riktigt roliga att spela och framförallt är spelkartongerna väldigt vackra/roliga. Jag vet egentligen inte hur det kom sig att jag började att samla på leksaker. Kanske började det med att jag "förälskade" mig i min mammas gamla plåtleksak bestående av några cirkuselefanter som rör sig när de dras upp.


Den här gunghästen köpte jag för något år sedan i en antikhandel. Den kostade 300 kronor. Jag vet inte om det var ett bra pris eller inte men jag föll för den och har inte ångrat mitt köp. Hästen har lite skador, det går inte att gunga på den då själva gungan har gått av mitt itu och grimman har också gått av men vad gör det? Gunghästen har sin charm ändå :).


En fin buss som vi köpte på en loppis för två år sedan. Kopplar man ihop elkablarna i den så lyser lamporna på bussen. Otroligt fin och var i ett gott skick, tills katten råkade ha ned den på golvet. Jag kan säga att nu behöver vi laga den lite här och var, tyvärr, men det är inget omöjligt projekt.

Jag tänkte passa på att bjuda på lite andra bilder av mitt och Bennys hem. Lite detaljer i inredningen som vi själva tycker mycket om :). De saker som gör vårt hem till just vårt hem :). I framtiden kommer ni att se att boendehuset är helt annorlunda inrett än vad det andra huset kommer att vara, det hus där min verksamhet "Fröken Pralin" kommer att hålla till. Inom loppet av en månad ska mitt projekt vara i full gång, jippie :)!


Husqvarna symaskin med fantastiska detaljer. Det står placerat på ett gammalt sybord som är köpt i en antikhandel i Gnesta för något år sedan. På sybordet ligger några gamla förpackningar ifrån Gusum (hårnålar).


En "String" hylla som vi använder som tidningsställ intill vår säng. Här med ett jättefint nummer av "Damernas". Inköpt på mjölkcentralen för 10 kr (det var ett fynd det :)).


En gammal kamera och ett skivställ med några stenplattor. Vi har även införskaffat oss en gammal gramofon som kan spela dessa skivor. Det är jättemysigt att lyssna på det någo skrovliga ljudet medan man tar några danssteg med sin älskade :).


De här två kopparna vann jag på en auktion på Tradera. Det är Rörstrand och det står "Stora Konditoriet" på dem. Någon som vet något om dem?  


Några fina detaljer ifrån köket. Det gula som syns i bakgrunden är en gammal brödrost (50-tal?) av märket "Elva".


Älskar dessa "kryddlådor". De är det första "dyra" som jag köpte på en loppis. De kostade 500 kr och jag velade och velade innan jag fick hjälp av min sambo att ta ett beslut. Jag hade ju ine köpt något för så mycket på en loppis innan så jag var lite osäker :). "Kryddlådorna" är gjorda av Rörstrand. Så vackra, trots lite skavanker här och var och de är väldigt funktionella och är en snygg detalj i vårt kök.


På en annan hylla i köket står bl.a. en av våra tv kannor.


Vi har även en liten samling av Kockum produkter. Förutom det som visas på bilden har vi en STOR te-kanna, några "burkar" som man kan trava på varandra och hinkar med lock, kastruller, grytor m.m. Tanken var ifrån början att detta skulle vara våra köksredskap men det var innan vi kom på att den nya spishällen (en glashäll) inte skulle gilla Kockum kastrullernas botten, som var något slitna :). En del av dem använder vi dock och en del står som prydnad på en hylla.

I framtiden kommer jag bjuda mer på små "godsaker" ifrån vårt hem :) och så snart projektet är igång kommer jag låta er ta del av dess utveckling :).

3 kommentarer:

Annika sa...

Åh vad kul med bilder från ditt hem! Jag visste inte att du samlade på gamla leksaker och spel och sånt.. kanske har jag nåt i mina gömmor som du är intresserad av... :)
Kram Annika

Clinen sa...

Åh, vilka härliga detaljer! =) Ser riktigt mysigt ut hos er.

Fröken Pralin sa...

Tack Clinen :), jag vet inte om jag har skrivit så mycket om det men jag och min sambo har renoverat ett gammalt sädesmagasin, vi har gjort allt själva och det mesta i vårt hem är fynd ifrån loppisar och auktioner vilket gör att det blir lite mer personligt :). Bjuder på fler bilder inom kort :).

Annika, ja, titta om du hittar något i dina gömmor :). Är som sagt svag för gamla leksaker och spel. Hej hej så länge.