Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



tisdag 16 november 2010

Loppisturné på den sörmländska landsbygden, dag 1.


"Fancy Lane"

Efter lite planering och en inbjudan till vår kära vän Fancy Lane påbörjades i fredags temaresan "loppisturné på den sörmländska landsbygden". Ideén växte fram efter att "Fancy" hört oss tala om alla loppisar som vi åker på och de fynd vi gör. Istället för att låta henne "haka på" när tillfälle ges bestämde vi att bjuda ned henne på en organiserad "loppisturné" :). Vår inbjudan mottogs av "Fancy" med öppen hand och ett glädjeskutt. Inbjudan innehöll ungefär följande:

Fredag:

Privattaxi ifrån tågstationen till Valstaäng. Väl på Valstaäng erbjuds ett stopp vid grannens underbara butik "Blomster och presenter" därefter väntar en middag som har tillagats av mästerkocken, Benny (min älskade sambo). Efter middagen blir det underhållning iform av sällskapsspel och lite glad musik.

Lördag:

Tidig väckning samt frukost för snar avfärd till Öppen Hand i Nyköping. Efter denna upplevelse väntar alla andra loppisar och second hand butiker i Nyköpings centrala delar. Lunch äts på det gamla 50-tals fiket "Konditori Princess". När alla är glada och nöjda över dagens fynd väntar taxin tillbaka till Valstaäng och om gästen önskar besöka den lokala krogen så är det bara att ta på finskorna och fara in till stan för att dansa loss och svänga på kjolstyget.

Söndag:

Värdparet väcker gästen tidigt för avfärd mot "Sumpens" loppis och därefter mot Hedlandet, Taxinge Slott och dess årliga julmarknad samt mot, sist men absolut inte minst, Qvartinge och den stora antikhandeln. När kvällen lider mot sitt slut och portarna i Qvartinge har stängts går resan vidare till Stockholm och till Fridahemsplan, för att på så vis värdparet kan försäkra sig om att gästen, ärade "Fancy Lane" kommer hem, med alla sina fynd, tryggt och säkert ;).

Så blev helgen så fantastisk som vi hade hoppats på samt utlovat? Klart den blev och den blev till och med bättre än förväntat :).

Nedan följer lite bilder ifrån loppisturnéns första dag/kväll.

Fredagen den 12/11-10

Foto: Fancy Lane
"Fröken Pralin" och den lilla prinsessan på helgturnéns första stopp, "Blomster och Presenter".

Foto: Fancy Lane
Ett vackert paket som Valstaängs egna lilla krutmormor, Anita på "Blomster och Presenter", har slagit in.

Foto: Fancy Lane
Mästerkocken i full gång med att laga maten till fredagskvällens middag.

Foto: Fancy Lane
På menyn stod ugnsbakad lax med grönsaker, pressad potatis och egengjord limesås.

Foto: Fancy Lane
Efter middagen följde lite sällskapsspel. Denna kväll blev det vårt favoritspel "Retro"

Foto: Fancy Lane
En del frågor är ju lite knepiga, som t.ex: "nämn fem av tidernas bästa rallyförare"...

Foto: Fancy Lane
...fast hur svårt kan det vara? Det är väl bara att dra till med ett par vanliga killnamn, eller?

Foto: Fancy Lane
Nja, det var nog andra som klarade frågan bättre än mig, om man säger så (hade inte ett rätt) :).

När klockan började att närma sig småtimmarna så for middagsgästen, Lars, (som bjudits in kvällen till ära) hem och vår gäst "Fancy Lane" tog sig gäspande till "gästrummet" för att bädda ned sig och snart falla in i en vacker dröm ;).

Läs mer om "loppisturné på de sörmländska landsbygden" i nästa inlägg.

4 kommentarer:

Fancy Lane sa...

Hehe, roligt att den fancy huvudgästen inte ens ryms på bild första kvällen. Jag var upptagen med att föreviga allt roligt som hände!
Piss Puss
PS: Spelet var faktiskt ganska kul!

Fröken Pralin sa...

Ha ha, jag tänkte inte ens på det först men självklart måste huvudgästen vara med på bild så jag ändrad om lite i inlägget. Resultatet blev klart mycket bättre ;).

Fancy Lane sa...

HA HA HA
Huvudbild OCH jag har fått en gloria! Gillart!!!!

Anonym sa...

Vill tacka alla inblandade till den trevliga kvällen och efterföljande fika på "Prillan", oops, ett smeknamn igen! :)
Bagarns matlagning gick ju inte av för hackor den heller! Kram på er / Lars