Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



tisdag 16 november 2010

"Loppisturné på den sörmländska landsbygden", dag 2.

Lördagen den 13/11-10

Dag 2 på den loppisturné som jag och min sambo har andordnat för vår väninna den glamourösa, magnifika och fantastiska "Fancy Lane" :)! Dagen inleddes med ett besök på "Öppen Hand" en stor second hand butik där det i princip är omöjligt att inte göra otroliga fynd!

Foto: Fancy Lane
"Fröken Pralin" och den lilla prinsessan utanför "Öppen Hand".

Foto: Fancy Lane
Benny passar på att ta ett samtal medan vi andra springer runt och letar fynd :).

Foto: Fancy Lane
Mer bröd, tack!

Vår middagsgäst under fredagskvällen, Lars, berättade att när han var liten och gick i skolan, på en liten ort på landsbygden, fick han och de andra barnen sträcka upp en hand och göra detta tecken när de ville ha mer bröd till maten. Han berättade också att om de ville ha mer mjölk så var det bara att sträcka upp muggen och ville de ha mer mat räckte de helt enkelt bara upp en hand så kom mattanterna och serverade dem vid bordet :).

Foto: Fancy Lane
Allt som glimmar är inte guld...nej, och allt som finns på loppis är inte snyggt :). Här är några kandidater till tävlingen "det fulaste du kan hitta på en loppis". OBS! "figuren" längst till höger är inte med och tävlar ;).

Foto: Fancy Lane
Lars och "Fancy Lane" på Konditori Princess.

Foto: Fancy Lane
Värdparet.

Foto: Fancy Lane
Efter att ha avnjutit en god och mysig lunch i goda vänners lag, på "Princess", fortsatte jag och "Fancy Lane" vår lilla loppisturné i de östra delarna av Nyköping. I en butik hittade vi en massa roliga utklädningskläder. Hatten jag provade var faktiskt ganska söt men tyvärr ville ägarinnan till butiken endast hyra ut den och inte sälja den, synd!

Foto: Fancy Lane
"Fancy" hittade en mindre söt sak att prova ;). Är man ett Starwars fan så är man.

Foto: Fancy Lane
Tänk vad timmarna far iväg när man har kul. Efter att ha fyndat en hel del saker kände vi oss godissugna och när godissuget sätter in finns det inget bättre ställe än "Godisbron" :).

Foto: Fancy Lane
En glad och nöjd "Fancy Lane" som tillslut lyckats välja ut de bästa av allt godis som erbjöds.

Foto: Fancy Lane
På schemat för den loppisturné som vi ordnat för vår gäst stod ett eventuellt besök på krogen som nästa punkt men efter en lång dag på stan bestämde vi oss för att stanna hemma och ha lite lördagsmys istället. Vädret var grått och trist så en färd in till stan kändes helt enkelt inte så lockande.

Denna kväll stod "Fröken Pralin" för middagen och på menyn stod hemlagad pizza! Populärt och gott :).

Foto: Fancy Lane
Medan maten tillagades av "Fröken Pralin" satt den lilla prinsessan i sitt slott och pysslade, gästen gick runt och fotograferade och Benny somnade i soffan :).

Foto: Fancy Lane
Med lite mat i magen kom energin tillbaka och vi dansade loss, med prinsessan, på "dansgolvet"!

Foto: Fancy Lane
Vad är väl en kväll på krogen när  man kan sitta och sy på knappar på en rock :). Faktum är att det var riktigt mysigt. "Fancy Lane" lagade ett hål i en tröja hon hade och jag sydde knappar medan brasan sprakade i bakgrunden :). Långt efter midnatt hoppade vi isäng för att hinna få lite skönhetssömn inför söndagsutflykten under morgondagen.

Läs mer om söndagsutflykten i kommande inlägg.

1 kommentar:

Fancy Lane sa...

Helgen blev ju liksom bara bättre och bättre... När gör vi om det????