Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



tisdag 11 januari 2011

Hotellet på Fridahemsplan!

Efter att ha haft ett högt tempo på hemmaplan valde jag att spendera någon dag på mitt favorit hotell på Fridahemsplan :). Jag kommer ifrån en relativt liten stad där tempot är detsamma hela tiden. Förutom ett antal omtalade bränder är det inte så mycket annat som händer här. Det låter kanske konstigt att jag väljer att åka till Stockholm när jag vill varva ner och låta mig själ komma ifatt i vardagen men faktum är att jag älskar att vandra runt på Stockholmsgator ibland mängden av människor. Jag tror att det har att göra med att jag känner mig anonym och som vem som helst på något vis. Det är ingen som tar någon större notis om att även jag går på gatorna bredvid dem, vilket är så skönt! Att gå på bio ensam eller sätta sig och dricka kaffe på ett café ensam är helt normalt :). Jag gillar verkligen Stockholm och jag är tacksam att jag ändå bor så nära att jag kan ta mig dit på ca. en timme.

På "Hotellet på Fridahemsplan" får jag ytterligare möjlighet till avkoppling. Värdinnan gör ofta tacos när jag kommer och sen sitter vi och pratar, äter gott och myser in på nattimmarna (jag har paxat den enda gästsängen på hotellet på livstid så tyvärr går det inte att hyra in sig där ;)). Denna onsdagskväll (i förra veckan) mötte jag upp värdinnan, Fancy Lane, centralen. Vi inledde kvällen med att gå till "Wagamama" för att äta av den ljuvliga japanska maten. När Fancy bodde i London var vi jämt och åt på denna restaurang och förra året (2010) öppnade den äntligen även i Stockholm, som vi har väntat! Efter en lång middag gick vi runt på stan och tittade lite. Jag hittade bl.a. små korgar i plast som jag tänkte servera mackor inlindade i smörpapper i när "Fröken Pralin" väl öppnar.

På hotellet sen var det julklappsutdelning :). Mina paket till Fancy var inslagna med ett rött omslagspapper med vita prickar på, bara det uppskattades :). Paketen ifrån Fancy var dekorerade med arga tomtar med ett "T" på bröstet, hm...undrar vad hon menade med det (ha ha)!

De här fina julklapparna fick jag av Fancy. En jättecool burk med hudkräm, en liten klädroller (är beroende) och en bok om loppisfynd! Som klippt och skuret för Fröken Pralin. Tack ännu en gång Fancy, boken är en enorm inspirationskälla!

Av mig fick Fancy bl.a. filmen "Sex in the city 2" som vi sen tittade på. Jag måste säga att nummer två oftast inte brukar vara så bra men den här höll verkligen måttet och det var en fantastisk film, en sån där film som får en att må bra. Jag upplevde att jag kände igen mig lite här och var i filmens karaktärer. Säger bara SE DEN! Benny har också sett den och han uppskattade den precis lika mycket :).


Älskar de fantastiska klänningarna i filmen.

Kvällen övergick så småningom till natt och in på morgontimmarna släckte Fancy och Fröken Pralin lamporna för att få lite skönhetssömn innan torsdagsmorgonen trängde sig på.

I nästa inlägg: "Detaljer".

4 kommentarer:

Kattis sa...

Gillar det jag läser..

Fancy Lane sa...

Du/ni är välkomna när ni vill. Nästa gång ska vi dock ha FANCY myskläder! ;-) The pressure is on!

Fröken Pralin sa...

Jag är på! Vi får gå och shoppa på Beyond Retro innan. Vill ha ett långt och glamouröst nattlinne :).

finland oy sa...

du är jätte söt
och snggyt