Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



söndag 2 januari 2011

Fröken Pralins jul 2010.

God Jul mina nära och kära, Feliz Navidad a todos en España and Merry X-mas to all my friends in the rest of the world!

Granen kom så äntligen på plats. Inför årets jul fick en del av vår granhäck, som ni förstår är enorm, fungera som julgran. Häcken var ändå tvungen att klippas och dessutom så sparade vi några hundralappar genom att inte behöva köpa en :). Jag vet inte vad ni, mina kära läsare, tycker men jag tycker att den inte kunde vara bättre ;). Den fick stå i fred åtminstone över jul men kort därefter trasslade vår yngsta katt in sig i granljusen och drog så ned granen i golvet. Katten sprang och alla våra gamla julgranskulor föll i kras. Tråkigt men sant. Inför kommande jul får vi gå på jakt efter nya kulor men jag antar att det kanske inte är så dumt med lite förändringar då och då :). Det hade kunnat gå värre, om jag säger så.

Och så var det fjärde ljuset tänt! I jul står lyser de fina fotogenlamporna upp i mörkret vilket skapar en varm och rogivande miljö. Dessuom luktar det gott om fotogenet.

Den skyldige till julgransödet, lilla "Gibbs" (här julfin med en röd rosett knuten kring halsen).

Tydligen hade Fröken Pralin också varit snäll detta år för även hon fick en del julklappar. Detta fina paket var ifrån min mamma och det innehöll en fin bok (älskar böcker)!

Av min kära sambo, Benny, fick jag bl.a. denna "knepiga låda".

Tradition är att tända tomtebloss i granen.

Efter julfrukosten tog vi en promenad och stötte på denna frusna Fasan. Vi sprang hem och hämtade lite solrosfrön (har ingen aning om vad Fasaner äter men jag hoppas att de också äter solrosfrön som många andra fåglar)som vi lämnade till den att äta. Vintern har varit tuff, inte bara för oss, men främst för alla djuren här på landet som inte kommer åt äta. Då julen handlar om att visa kärlek och uppskattning så gav vi denna lilla krabat lite omtanke. Hoppas vi gjorde en god gärning. Den var otroligt vacker att titta på.

I jul kom mina kunskaper som jag fått av Miss Madelin till användning, hur man gör 40-tals frisyrer. Även om frisyren i sig inte är så 40-talistisk så använde jag mig av de tekniker som Miss Madelin lärde oss kursdeltagae (se tidigare inlägg i bloggen). Här ser ni Prinsessan med guldlockarna :).

Det ska vara mycket ljus och värme i jultider.

Som vanligt var tv´n på klockan 15.00. Det är dock inte som förr då man faktiskt också tittade på de tecknade filmerna ifrån Disney. Nu mer känns det som att tv´n mest är på för att det ska vara så, för att det är tradition men det är egentligen ingen som tittar, inte ens de små, inte i vår familj iallafall. Lite synd kanske, eller är det bra att tv'n inte får lika stort fokus längre, jag vet inte, har inte bestämt mig riktigt än :).

Vi hade tänkt att fira julen hemma på landet, med tanke på ev. snöröjning och tillsyn av pannan, men när julen stod för dörren så kändes det ändå viktigt att tillbringa, åtminstone några timmar, med de andra i familjen. Efter en god middag, julklappsspel och lite julfika for vi dock hem till gården för att, mätta och belåtna, avtacka julfton år 2010 med ett glas rött framför den värmande brasan. Det blev endast ett glas då det nalkades arbete för Fröken Pralin på juldagen. Klockan åtta var det bara att stå redo på jobbet och i och med det var min jul över.

Från Oss båda, till Er alla
en riktig God Jul
(ja, ja, jag vet att jag är sent ute men "bättre sent än aldrig" eller hur ;))

Inga kommentarer: