Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



lördag 12 februari 2011

Vårsöndag och födelsedagskalas

Förra söndagen fick många av oss smaka på våren och allt vad den medför. Solen lyste starkt, snön smälte, det droppade ifrån hustaken och på sina håll värmde solstrålarna varmt i ansiktet och om man blundade så kunde man drömma sig fram i tiden, till våren och till den härliga försommaren. Min älskade sambo ropade på mig och den lilla prinsessan denna söndagsmorgon. Han bad oss komma till baksidan av huset där Fröken Pralin håller till. Mot den ena husväggen, i lä, hade han lagt ut tovade ull plädar samt ställt fram en liten picknickkorg fylld med nybryggt kaffe och lite inköpt fikabröd. Om det inte vore för att vi något senare skulle fira den lilla prinsessans födelsedag tillsammans med familj och bekanta hade vi kunnat sitta mot denna vägg tills solen försvann bakom husknuten :).

"Gibbs", en av våra små prinsar var med och myste bakom huset men äventyrlig som denna lilla kisse är klättrade han upp, via en stege, på hustaket för en liten upptäcktsfärd.

På taket fann hade han en fin utsikt och ifrån sin utsiktsplats spanade han ned på oss andra :).

Tydligen var det lätt att ta sig upp på taket men dock ej lika lätt att ta sig ned. Efter lite rop på hjälp fick husse komma till hans undsättning.

När "Gibbs" väl var nere blev det fika i solen.

På en prinsessas 8 års dag krävs förstås en vacker hemlagad tårta :).

Födelsedagsbarnet och hennes vänner.

Fler av kalasets gäster.

När det fikats klart var det dags för presentöppning och efter det bjöd en av gästerna på lite trudelutter på gitarr på övervåningen. Prinsessan lekte med sina vänner och framåt kvällningen for de sista gästerna hem och familjen lämnades trötta kvar för lite söndagsmys i soffan innan sängen kallade och måndagsmorgonen sakta började att gry.

I morgon är det söndag igen men tyvärr ser det inte ut som att vi får möjlighet att tänka några vårdagar. Snarare är det rena rama vintertider igen. Snön ligger tungt på backen och gräsmattan som så smått började att titta fram är nu återigen lagt under det vita täcket. Idag är dock en väldigt vacker vinterdag, kanske borde passa på att ge mig ut på en vinterpromenad. Förhoppningsvis värmer soltrålarna lite grann trots all nyfallen snö.

God helg på er kära läsare!



1 kommentar:

Hanna sa...

Hej hopp!
Du har en award att hämta hos mej :)
Ha en trevlig lördag och helg :)
//Johanna