Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



onsdag 27 oktober 2010

BP-Mack på Visingsö.

Intill Café Öberg, som jag skrev om i tidigare inlägg ligger "nostalgimacken". Den gamla macken, huvudbyggnaden, var aktiv vid Östra Station i Norrköping mellan 1962 och 1974. 1974 lades macken ned och långt senare, år 2003, flyttades den ifrån Norrköping till Visingsö, till parkeringen intill cafét. En ganska fascinerande historia. Här kan ni se bilder på renoveringen av macken, som ägde rum vintern och våren år 2003. Macken är inte stor men det fanns massor att titta på.

Telefonkiosken väcker ju verkligen en del minnen ifrån när man själv var liten :).






Intill macken låg en uppbyggd handelsbod.

Tänk så mycket finare alla förpackningar var förr.

Det gick inte att handla i denna handelsbod men en bit därifrån, efter att vi fortsatt vår cykelfärd på ön, hittade vi en söt liten butik med diverse nygamla produkter och GLASS :). Så klart var vi tvungna att stanna till och se vad som fanns bakom denna fasad.


En dag skulle jag gärna äga något liknande, vi får se vad det kan bli av "Fröken Pralin" om någon månad :).

Fina reklambilder, har själv både Mazetti- och Pixbilden :).

Här i skuggan avnjöt vi lite gott dricka och varsin glass. Jag kan säga att det var välbehövligt då det var en otroligt varm sommardag.

Längtar redan tillbaka till sommaren...det kommer att bli en lång vinter. Bäst att hitta på en massa kul så att dagarna inte blir alltför mörka :).

Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer: