Välkommen till "Fröken Pralin", en blogg i vilken du kan införskaffa många gamla vackra ting (se "Till försäljning") samt läsa om Rockabilly, Burlesk, Bilträffar, Loppisfynd och andra roliga saker kring temat "Nostalgi". "Fröken Pralin" återberättar gärna i text men även genom fotografier och bilder.



onsdag 27 oktober 2010

Café Öberg

Mitt i allt höstrusk kan det vara skönt att blicka tillbaka på sommaren och de solskensdagar som vi hade möjlighet att uppleva då. På väg ner genom småland stannade vi till i Gränna och när vi såg "Ebba Brahe" åka ut på Vättern och bort mot Visingsö blev vi nyfikna på vad som dolde sig på andra sidan och beslutade oss för att själva ta oss över för att ta reda på det.

I ett informationsblad om Visingsö stod det om ett litet café som låg placerad intill en gammal BP mack. Perfekt resmål för oss! Min sambo vill ju i framtiden bygga upp en egen nostalgisk mack på gården :).

Efter en halvtimmes båtresa med "Ebba Brahe" gick vi iland och när vi hyrt cyklar och tittat lite på den ruin som ligger alldeles intill den lilla hamnen började cykelfärden mot BP macken och Café Öberg. Det fanns en del smått och gott att titta på utmed vägen men efter några kilometer var vi framme och då sög det i kaffetarmen :).

På 20-talet bedrevs det café på samma plats men efter cirka 15 år fungerade stugan som sommarstuga. År 1999 återstartades cafét och då i samma anda som på 20- och 30-talet.

Cafébord fanns placerade i två utrymmen inne i huset.

Borden som stod placerade intill kassan.

På hyllorna stod gamla fina varuförpackningar uppställda.

Ovanför konditoridisken hängde massor av kakformar.

I den "stora salen" stod några skyltdockor som klätts i tidsenlig klädsel.

Det fanns mycket fina detaljer överallt inne på cafét.

Den otroligt idylliska uteserveringen.

Även bodarna på gården är inredda i gammal stil och fungerar som museum.

I en av bodarna stod en massa mjölkkannor, flaskor m.m.

Tvättlina

Dasset. Väggarna är täckta med gammalt tidningspapper, skitsnyggt ;)!

Tyckte detta var så fint. Har ett gammalt ok liggande så nästa sommar kommer jag nog att skapa något liknande själv. Mina pelagoner har jag flyttat in och de står nu i högan blom i köksfönstret :).

Medan vi fikade pickade höns runt i trädgårdslandet. Vilken härlig miljö! Kan verkligen rekommendera ett besök på denna lilla men å så mysiga och nostalgiska gård.
Vill ni läsa mer om cafét? Klicka här. I nästa inlägg kan ni läsa om BP macken som fanns intill cafét. Missa inte det :).

Inga kommentarer: